METALSTUD WANDEN

Metalstud wanden (MS wanden) zijn opgebouwd uit een skelet van metalen C- en U-profielen met een beplating van gipskarton- of gipsvezelplaten. Het grote voordeel van metalstud wanden zijn:

  • de hoge prestaties;
  • de snelheid van bouwen;
  • het lage gewicht;
  • de vlakheid van de scheidingswand.

Geluidsisolerend en hoge brandwerendheid

Door het massa-veer principe, waarbij de spouw en de slanke metalen profielen zorgen voor een minimale geluidsoverdracht, ontstaat een zeer hoge geluidsisolatie. Hierdoor behoren waardes van 66 dB tot de mogelijkheden. Daarnaast kennen metalstud wanden een zeer hoge brandwerendheid.

Metalstud wanden zijn vrij indeelbaar

Doordat metalstud wanden relatief licht in gewicht zijn, zijn ze vrijwel overal toepasbaar. De scheidingswanden kunnen vaak onafhankelijk van de dragende constructie worden gemonteerd. Dankzij de droge montage is de doorlooptijd erg kort. Bovendien worden leidingen voor water en elektra eenvoudig in de spouw weggewerkt. Ook dit is dus tijd besparend.

De gipskartonplaten of gipsvezelplaten zijn eenvoudig vlak en scheurvrij af te werken. De scheidingswand is geschikt voor vrijwel elk type eindafwerking, zoals verf, behang, tegels en pleisterwerk.

HEEFT U INTERESSE IN EEN METALSTUD WAND?